Yüksel Yıldırım'dan şiddet yasası teklifi

TAKİP ET

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan fiziki saldırıyı kınadı ve sporda şiddet yasasının uygulanması gerektiğini söyledi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan fiziki saldırıyı kınadı ve sporda şiddet yasasının uygulanması gerektiğini söyledi.
Trendyol Süper Lig'de 15. haftanın kapanış gününde oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı 1-1'lik skorla sonuçlandı. Her takımdan 1'er oyuncu kırmızı kartla oyundan atılırken, Çaykur Rizespor'a 1 puan kazandıran gol kapanış dakikalarında geldi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya giren kulüp başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e başkanlık kalesiyle yumruk attı. Yerde kalan Meler'e fiziki müdahale yerde devam etti. Maçın ardından yaşanan fiziki saldırı kamuoyunda kınanırken, Cumhurbaşkanı Yüksel Yıldırım da şiddete karşı yasa teklifinde bulundu.

Artık sporda şiddet yasası uygulanmalı ve hiç kimse ayrıcalıklı kılınmamalıdır.

Hakeme saygılı davrandılar, Yüksel Yıldırım ise bu sezon bazı müsabakalarda hakemin verdiği haksız kararlara karşı düşünceli açıklama yapma uygulamasını benimseyen Samsunspor Başkanı olarak, yapılan çirkin fiziki saldırıyı azarlıyorum dedi. MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler. Katılımcı hakemi Halil Umut Meler ve ekibinin bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyorum. Bu tür davranışları kabul etmemiz mümkün değil. Sporun ruhunu olumsuz etkileyen her türlü şiddet olayını kınıyorum! Şiddetsizliğin her türlüsünü savunuyoruz. Bu etkinliğin Türk sporu ve futbolu açısından önemli bir etkinlik olacağı konusunda iyimserim. Sporda artık şiddet yasasına uyulması gerektiğini ve kimsenin ayrıcalıklı kılınmaması gerektiğini söyledi.


Yüksel Yıldırım şiddet yasası Hakem