Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Spora Teşvik Projesi

TAKİP ET

Selçuk Üniversitesi'ne okuyan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, 'Yaşam Boyu Egzersiz' dersi için anlamlı bir projeye imza attılar.

Sporu, bir yaşam biçimine dönüştürmek için kolları sıvayan Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Fatmanur Dönmez, Mehmet Güncan, Murat Mert İnan ve Zeynep Doğan, projenin tanıtımlarına başladılar. 

Üniversite öğrencilerinin hayata geçirdiği bu anlamlı projenin amacı ise, spor yapmayan çocuklara sporu sevdirmek, teşvik etmek spor yapan çocuklara da başka branşları tanıtmak ,başarılı birer sporcu olmaları için  fiziksel özelliklerine ve karakterlerine en uygun branşı seçmelerinde yardımcı olmak. 

Proje için Karaman Merkez Spor Salonu’nu seçen üniversite öğrencileri, alanında uzman antrenör ve branş sporcuları ile birlikte çocuklara hentbol, güreş, tekvando ve curling branşlarını uygulamalı olarak anlattılar.

Bu proje sayesinde sporu bir yaşam şekline dönüştürmek istediklerini belirten öğrenciler, spor yapmayan çocukları spora, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) okuyan öğrencileri de gelecekte sağlıklı bireylerin yetişmesi için spor yapmayan çocukları spora kazandırmaya davet ettiklerini belirttiler.