Kayserispor kulübü hakemlere uygulanan şiddeti kınadı

TAKİP ET

Kayserispor kulübü, MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını duyurdu.

Kayserispor kulübünden yapılan açıklamada, Trendyol Premier Lig'in 15. hafta maçlarından MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın son düdüğü çalarken, Ankaragücü'ne karşı hücumdan ve yaşanan üzüntüden büyük endişe duyuyoruz. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, şunları söyledi: Maçı izlerken adaleti dağıtmakla görevli bir kamu görevlisine saldırmanın hiçbir dayanağı olmadığını belirtmek isteriz. Temel çıkarlarımıza zarar veren bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Spor değerleri futbolun ruhunu yansıtmamakta olup Halil Umut Mele ve hakem camiasına acil şifalar diliyoruz.

Sameet Kochi: 'Şiddet içeren görüntüler kanımızı donduruyor'

Kayserispor basın sözcüsü Samet Koç, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Kochi, paylaşımında şunları söyledi: Kulübün ortak bir görüşü paylaştığını ve sporda şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu biliyoruz. Sonuçta yüzyıllardır sporun temel amacı dostluğu ve kardeşliği güçlendirmek olmuştur ve bunlar kamusal platformlarda yapılmaktadır. İnternette yayınlanan ve her yaştan, her kesimden taraftarın izlediği görüntüler, içimizi soğukkanlı hale getiriyor. Biraz düşündüğümüzde bu görüntüleri o hakemlerin aileleri ve yakınları da gördü. Sanırım kimsede bu görüntü yok. Bu insanları böyle bir travmaya sokmak doğru. Umarım bu olay bir dönüm noktası olur ama öncesindeki şiddet olaylarını düşününce bunun böyle devam etmesinden korkuyorum. Geçmiş olsun Halil Umut Mele dedi.


Kayserispor Halil Umut Meler hakem