Karaman'da Judo 1. ve 2. Dan Siyah Kuşak Kurs Ve Sınavı Başladı

TAKİP ET

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen judo 1. ve 2. Dan Siyah Kuşak kurs ve sınavı 68 kursiyerin katılımıyla başladı.

Türkiye Judo Federasyonu 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan judo 1. ve 2. Dan Siyah Kuşak kurs ve sınavı Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu’nda 68 kursiyerin katılımı ile başladı. 

Judo Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile Eğitim Kurulu Üyeleri Abdulkadir Coşkun ve Gökmen Kaptan gözetiminde 3 gün boyunca devam edecek eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerler Judo Federasyonu tarafından açılacak hakemlik ve antrenörlük kurslarına katılmaya hak kazanacak.

Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu’nda başlayan eğitimlerin ilk gününde ise kursiyerlere temel judo eğitimi, çocuk judosu eğitimi, yürüyüşler, düşüşler, denge bozma ve vücut dönüşleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Karaman’da bu yıl siyah kuşak sınavının ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, “Karaman ilimizde bu yıl ikincisini yaptığımız siyah kuşak sınavlarımızı açıyoruz. Siyah kuşak sınavları 1. Ve 2. Dan kurs ve sınavlarından oluşuyor. Bu eğitimlerde 1. Dan seviyesi 48, 2. Dan seviyesinde ise 20 kursiyerimiz yer almakta. Yapılan eğitimlerin sonunda kursiyerlerimiz Türkiye Judo Federasyonu’nun açmış olduğu hakemlik ve antrenörlük kurslarına katılabiliyorlar. Bu yapılan eğitimler kursiyerlerimiz için bir ön adım oluyor. Bu belgeyi almadan diğer kurslara katılım sağlayamıyorlar. Bu bağlamda da biz öncelikle Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, kursun açılmasında bizlere öncülük eden judo il temsilciliğimize teşekkür ediyoruz. Şuanda Karaman’da çok güzel bir spor tesisi var. Karaman’a kazandırılan bu güzel tesisimizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Karaman ilinden de kursiyer ve sporcularımız var. İnşallah bu sporcularımız da ileride antrenör olarak bu güzel tesislerde sporcular yetiştirirler” dedi.