İtalyan Bisikletçi Alberto Elli Türkiye'ye Geliyor

TAKİP ET

23-27 Mart 2022 tarihleri arasında Marmaris'te düzenlenecek BoostCamp, yerli ve yabancı pek çok bisiklet tutkununu bir araya getirecek. Bu isimlerden biri de eski İtalyan yol yarışı bisikletçisi Alberto Elli. Elli, BoostCamp'te 200 bisikletçi ile birlikte sürerken, Sarı Mayo ve 30'un üzerindeki şampiyonluklarını, tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Yerel bir bisiklet takımında yönetici olan babasının desteği ile bisikletle çocuk yaşlarda tanışan 1964 İtalya doğumlu Alberto Elli, 1987 yılından 2002 yılına kadar 15 yıl profesyonel olarak binicilik yaptı. Elli bu yolculukta, 7 kez Giro d’Italia’ya, 11 kez de Tour de France’a katıldı.

2000 Tour de France'da 4 gün boyunca Sarı Mayo giyen İtalyan bisikletçi Elli; 12 kişilik bir grup bisikletçinin diğerlerinden uzak durmasının ardından, pelotondaki en yaşlı ikinci bisikletçi olarak sürpriz bir şekilde liderliğe yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

Halen Preti Mangimi Professional kıta ekibinde sportif direktör olarak çalışan Elli, aynı zamanda siklo-turistlere Belçika, Fransa ve Hollanda'yı gezmeleri ve Belçika klasikleriyle yarışmaları için rehberlik etmektedir.

Bisiklet kampları/tatilleri olarak organize edilen BoostCamp, bu yıl 23-27 Mart tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleştirilecek. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle Marmaris Grand Yazıcı Club Turban Otelinde düzenlenecek organizasyona 200’ü aşkın başvuru geldi. BoostCamp’ta, çam ağaçları arasında ve Ege'nin muhteşem havasında, bisiklet tutkunu insanlarla bir arada bu heyecan verici deneyimi yaşamak isteyen sporseverler için en iyi seçeneklerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Kayıt için: https://boostcamplive.com/bckayit

alberto elli alberto elli egittologo alberto elli ciclista alberto elli guida ai geroglifici alberto elli giussano