Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından TFF olağanüstü bir toplantı düzenledi

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından yaşanan olaylar nedeniyle olağanüstü toplantı yapılması planlandı.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından yaşanan olaylar üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, olağanüstü toplantı kararı aldı. Trendyol Süper Lig'in 15. haftasının kapanış maçı olan bu maçta MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Maç her iki tarafın golleriyle 1-1 berabere bitse de sahada yaşanan olaylar kalıcı etki bıraktı.

Maçın bitiş düdüğünün hemen ardından sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'in yanına geldi. Koca'nın saldırısı sırasında hakem Meler'in yere düşmesi kavgaya neden oldu.

Tartışmanın büyümesi üzerine Halil Umut Meler'in yaralanması üzerine, sahaya giren güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine. Çevik kuvvet polisi, hakem Meler ve yardımcılarına hızla soyunma odasının güvenliğine kadar eşlik etti. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu olay hem siyaset hem de spor camiasından ciddi tepkiler aldı.

Bu gelişmelerin ışığında, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi acilen aynı günün ilerleyen saatlerinde olağanüstü bir toplantı yapılmasına karar verdi. Başkan Mehmet Büyükekşi ve yönetim ekibi, federasyonun Levent'teki genel merkezine gelerek, toplantının ardından bir açıklama yapmaları bekleniyor.


Halil Umut Meler Faruk Koca Halil Umut Meler tekme