Bozkurt işaretine federasyondan açıklama geldi

TAKİP ET

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün, 'bozkurt' işareti yapan sporcuya "Terbiyesizlik yapma" dediği iddialarına, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu'ndan açıklama geldi.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada;

"Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2022 Faaliyet Programında yer alan 5. Açık Balkan Wushu Şampiyonası, 15 Temmuz Şehitleri anısına 04-10 Ekim 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar Tınaztepe Kapalı Spor Salonunda 12 ülkeden 1100 sporcunun katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Federasyon Başkan vekilimizin bilgisi ve görgüsü dahilinde yaşanmamış bir olayın, 10 Ekim 2022 itibariyle sosyal medyada yer alan içeriklerde ve medyaya servis edilen haberlerde yaşanmış gibi aksettirilmesi üzerine basın açıklaması yapma zorunluluğu doğmuştur.

9 Ekim 2022 tarihinde Madalya seremonisinin son bölümünde kamuoyuna yanlış aksettirilen olayda; 48 Kg Bayanlar Madalya seremonisi esnasında töreni yöneten ve aynı zamanda sunuculuğunu da yapmakta olan Teknik Kurul Başkanı ve Milli Takım Antrenörü, madalya kazanan sporcuların isimlerini okumuş, kürsüye çıkan sporculara madalyaları takılmış devamında fotoğraf çekimine geçilmiştir. Fotoğraf çekimi esnasında birinci olan sporcumuzun Bozkurt işareti yapması üzerine sunucu Uluslararası Federasyonu kurallarına göre törenlerde herhangi bir simge ve sembol işareti yapmanın yasak olduğunu hatırlatarak kendisini uyarmıştır. Sporcunun uyarılmasına tribündeki antrenörün müdahalesi üzerine Başkan vekilimiz olaydan haberdar olup, ilgili antrenörü ve ortamı yatıştırmıştır.

Kamu oyunda çıkarılan haberlerde sporcuya Başkan vekilimizin müdahale ettiği ve ‘’terbiyesizlik yapma’’ şeklinde söylemlerde bulunduğu yönündeki haberler asılsızdır. Kaldı ki, Başkanvekilimiz sporcunun uzağında olup, yaptığı bozkurt işaretini dahi görmemiş, hiçbir şekilde sporcuya ve antrenörüne tepki göstermemiştir.

Öte yandan sporcunun kürsüden indirildiği ve ağladığı bilgisi de tamamen asılsızdır. Madalya töreni bitiminde sporcumuz kürsüden şampiyonluk sevinciyle inmiştir. Şampiyonluk başarısına sevinen bir sporcunun gerçek dışı ve iftiraya dayalı böyle bir provokasyona alet edilmesini sporcumuz ve Wushu sporunda ülkemizi başarılarından başarılara taşıyan diğer Wushu sporcularımız ile camiamız adına üzücü bulmaktayız.

Wushu Milli Takımımız 5.Açık Balkan Wushu Şampiyonasında 15 Temmuz Vatan Şehitleri anısına bütün sporcuları ve antrenörleriyle bir bütün halinde ülkemizi ve milletimizi çok başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

Kaldı ki, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetimi olarak da Vatan Millet Bütünlüğünü şiar edinmiş bir görüş ve duruşa sahibiz.

Hal böyle iken, asılsız iddialarla yapılan haber ve sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesini, bu gerçek dışı haberlere yönelik her türlü hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.


bozkurt işareti bozkurt işareti wushu bozkurt işareti yapan sporcu wushu kungfu federasyonu