Badminton Federasyonu'nun 2022 yılı karnesi

TAKİP ET

Badminton Federasyonu tarafından 2022 yılı içerisinde elde edilen başarılar paylaşıldı. İşte Badminton Federasyonu'nun 2022 yılı karnesi.

Türkiye Badminton Federasyonu 2022 yılı değerlendirmesinde; 2022 yılında Milli Sporcularının Avrupa Şampiyonalarında, Akdeniz Oyunlarında ve Avrupa Yaz Gençlik Festivalinde toplam 10 Madalya alırken, Ayrıca Uluslararası yarışmalarda da 18 madalya olmak üzere toplamda 28 Madalya kazandıklarını açıkladı.

Federasyonun 2022 yılı faaliyet ve başarılarının değerlendirildiği açıklamada, geçen yılın Türkiye Badminton Federasyonu açısından bütçe imkanlarına göre En Başarılı yıllardan biri olduğu belirtildi.

"Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik yaptığı açıklama da '' İstiklal Marşımızı dinletmek ve Bayrağımızı göndere çektirmek amacıyla 2022 yılında bütçe imkanlarına göre gidebildiğimiz Avrupa Şampiyonalarının hepsinden Madalya çıkardık, 2022 Avrupa Şampiyonalarında, Akdeniz Oyunlarında ve Avrupa Yaz Gençlik Festivalinde 4 Altın, 2 Gümüş ve 4 Bronz madalya olmak üzere toplam 10 Madalya aldık, Ayrıca Uluslararası yarışmalarda da 18 madalya olmak üzere Genel Madalya toplamında da 28 Madalya kazandık.

Türkiye Badminton Federasyonu olarak 150 binden fazla lisanslı sporcumuz ile 20 binden fazla Antrenörümüz ile 81 ilde okullarda, Üniversitelerde, Çocuk Yurtlarında, Ceza ve Tevkifevlerinde, Yaz Kur’an Kurslarında, Ana Okullarından 70 Yaş Halk ve Veteran Yaş gruplarına kadar varız.

Sosyal sorumluluk projelerimizi devam ettiriyoruz,

Çocuk Yurtlarında 50 ilden fazla ilde, 100 den fazla çocuk yurdunda, 2000 den fazla çocuğumuz hem Badminton oynuyor ve hem de Her yıl Türkiye Badminton Federasyonu olarak yaptığımız Çocuk Yurtları Türkiye Şampiyonalarında yarışmaktalar.

Yaz kuran kursları, Ceza ve Tevkif evleri, Kreşlerde, Anaokullarında Badminton eğitimlerimiz devam etmektedir.

Yine her yıl yaptığımız Veteranlar ve Halk Badminton Türkiye Şampiyonamız devam ediyor, 2023 yılında 26-29 Ocak ta yapacağımız Şampiyonayı da çok yakında vefat eden Milli Takım Antrenörümüz İrfan Çalışır adına Mersin'de yapacağız.

Ayrıca Dede torun, Baba oğul, Ana kız ve Karı koca eşler arası Türkiye Şampiyonasını da Şubat-Mart aylarında yine Ankara’daki Badminton Olimpiyat Hazırlık Merkezinde yapacağız.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bütçe destekleri ile 2023 yılında da Kulüplerimize Malzeme yardımı yapmaya devam edeceğiz,

Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda daha üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,

Bizlere Türk Badminton’ unu bugünlere getirmemizde destek veren, bütçe veren Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum, desteklerinin artarak devamını diliyorum, İfadelerini kullandı.