Şampiyonluklar İçin Pedal Çevirmeye Hazırlanıyor!

TAKİP ET

HDY Filo sponsorluğunda 2024 sezonuna hazırlanan Azize Bekar, hedefleri arasında yer alan 6 Türkiye Şampiyonluğu unvanını koruma isteğiyle birlikte, milli takım adına katılacağı prestijli yarışlarda kürsüde yer almayı hedefliyor.

Azize Bekar, HDY Filo Sponsorluğunda 2024 Sezonuna Göz Kırptı: Şampiyonluklar İçin Pedal Çevirmeye Hazırlanıyor! 

Türkiye'nin genç ve yetenekli bisiklet sporcusu Azize Bekar, 2024 sezonunda HDY Everyday sponsorluğuyla yola devam kararı aldı.

Bu sezonun resmi sponsoru HDY Filo araç kiralama firması olarak açıklanırken, Bekar'ın hedefleri oldukça iddialı. Geçtiğimiz yıl elde ettiği 6 Türkiye Şampiyonluğu unvanını koruma isteğiyle birlikte Milli takım adına katılacağı önemli yarışlarda kürsüde yer almayı hedefliyor. Özellikle Mtb/Yol Avrupa Şampiyonaları, Eliminatör Dünya Kupası ve Balkan Şampiyonaları gibi prestijli organizasyonlara iyi bir kamp hazırlığı yaparak Milli takım olarak mücadele etme hedefi, Bekar'ın bu sezonundaki önemli adımlarından biri olarak dikkat çekiyor. 

"HDY Filo sponsorluğunda 2024 sezonuna hazırlanan Azize Bekar, hedefleri arasında yer alan 6 Türkiye Şampiyonluğu unvanını koruma isteğiyle birlikte, milli takım adına katılacağı prestijli yarışlarda kürsüde yer almayı hedefliyor. Bekar, sporseverlere heyecan dolu bir sezon vadederken, başarıya giden yolculuğunu ve hedeflerini şu sözlerle anlatıyor..."

Yeni sezon öncesi hedefleriniz nelerdir ve HDY Filo'nun desteğiyle bu hedeflere nasıl ulaşmayı planlıyorsunuz?

Yeni sezonda 2023 yılında elde ettiği 6 Türkiye Şampiyonluğu ünvanını korumak ve Milli takım adına katıldığım yarışmalarda kürsüde yerimi almak. 

Sezonun en önemli yarışlarından Mtb/Yol Avrupa Şampiyonaları, Eliminatör Dünya Kupası ve Balkan Şampiyonalarına iyi bir kamp hazırlığı sağlanırsa milli takım olarak mücadele göstermek ve en iyi şekilde yarışı tamamlamak hedeflerim arasında

HDY Filo markası beni yalnız bırakmadılar ve yürüdüğüm bu yolda bana inanarak desteklerini sağladılar. HDY Filo şirketi bize özel araç desteği vererek yollarda da desteklerini sundular. Onlar uzun yolların en iyisi, bende yollarda yarışan en iyi kadın bisikletçiyim. Güçlerimizi birleştirmenin mutluluğu tarifsiz. 


Geçtiğimiz yıl elde ettiğiniz başarıları korumanın yanı sıra yeni zaferlere de imza atmaya odaklanıyorsunuz. Bu sezondaki yarış programınız ve stratejiniz hakkında bize biraz bilgi verebilir misiniz?

Her sezon olduğu gibi, 2024 sezonuda oldukça yoğun geçecek. Çift branş yaptığım için bu sayı her zaman ikiye katlanıyor. Daha çok dağ bisikleti branşına ağırlık vererek ilerleceğiz. Önemli yol yarışlarına da katılmayı planlıyorum.

Bu sezon bireysel sponsorluğumu üstlenerek bana büyük bir destekte bulundular. Her yarış sponsorumu en iyi şekilde temsil etmek için mücadele göstereceğim. Sponsorumu temsilen ilk startımı 20-21 Ocak Antalya Yol Bisikleti Sezon Açılış yarışında alıyorum. 


Milli takım adına yarışmalara katılma motivasyonunuz nedir ve uluslararası arenada Türkiye'yi temsil ederken nasıl bir duygu yaşıyorsunuz?
 
Milli formayı her giydiğimde ilk gün ki heyecanıma geri dönüyorum. Her zaman söylediğim gibi en büyük hedefim tarihimizde kadın sporcular adına bir ilke imza atabilmek. Bu hedefimede yanımda bana inananlarla yürümekten mutluluk duyuyorum 

HDY Filo'nun resmi sponsorluğuyla birlikte takım dinamiğinizde neler değişti ve bu desteğin size katkıları konusunda neler söylemek istersiniz?

Şu an için değişen tek şey resmi olarak bireysel devam ediyor olmak. Geçtiğimiz sezonda da yarışlarda yine takım adına tek kadın sporcu olarak mücadele ediyordum. Tabiki tek olmanın zorlu yanlarıda oluyor ama bunun üstesinden geliyorum.

MEHMET EFE DİNÇ/ANKARA 

bisiklet yarışları tarihi bisiklet yarışları ne zaman bisiiklet azize bekar spordetay.com HDY Filo